** Repetitie goed gemaakt?! - Reader**-----***-----

Woedend smijt De Graaf het papiertje op zijn bureau.
Noem jij dit normaal? Rogier haalt z'n schouders op. Ja dus!
Ik vind dat dus echt niet kunnen. Ik zal maar eens met meneer De Bruijn gaan praten. Misschien helpt dat. Meneer De Bruijn, zijn teamleider? Boeit hem dat wat. Hij haalt z'n schouders nog eens op.
Meneer De Graaf loopt rood aan. Wegwezen jij! Ok, zegt Rogier rustig. De Graaf wordt nog roder, maar zegt niets. De woede is van zijn gezicht af te lezen. Rogier pakt zijn tas en vertrekt.


Wat was er? Een paar meiden uit zijn klas komen aangerend. Weet ik het. De Graaf had niet zo'n goeie bui. Je had zijn gezicht eens moeten zien, joh! Hij werd knalrood tot pimpelpaars! Hannah lacht. Dat had ik wel eens willen zien! De Graaf wordt snel kwaad maar knalrood?! Nou ja, Rogier zal wel gelijk hebben, hij is niet voor niets de leukste jongen van hun klas. Wat was er eigenlijk gebeurt? Vraagt Iris. Michelle kijkt haar verbaasd aan. Weet je dat dan niet? Iris schudt haar hoofd. Michelle buigt zich naar haar toe en fluistert wat in Iris'oor.De volgende dag zit klas 1H in hun lokaal als er op de deur wordt geklopt. De Bruijn, hun teamleider! Wat zou er zijn? Waar is Rogier van de Ruitenbeek? Ai, Rogier! Die is er niet, zegt De Ridder, hun leraar Aardrijkskunde. Niet? Waar is hij dan wel, is hij ziek? Zijn bus komt altijd te laat, meneer, zegt Hannah.
Nou, dan wil ik hem spreken, meteen als hij er is.

Rogier hijst zich omhoog uit zijn stoel. Naast hem komt Ivan moeizaam overeind. Die heeft het dus ook moeilijk. Ach ja, de warme bus voor een saai lokaal verwisselen is ook niet alles. Wat hebben we het eerste uur? Vraagt Rogier. AK, zegt Ivan. Oh, no! AK eerste uur. SO. Wat een ellende! Ze halen een te-laat-briefje en vertrekken naar hun lokaal. Michelle staat in het leshuis. Moet je niet naar binnen? Vraagt Ivan. d'r uitgestuurd, zegt Michelle. Trouwens, Rogier, je moet straks naar De Bruijn. Leuk, vindt Rogier. Ivan schiet in de lach. Als ze het lokaal binnenkomen zegt De Ridder meteen: Rogier, ga na die SO naar De Bruijn. Best. Rogier ploft op zijn stoel. We gaan de SO maken. De Ridder deelt de blaadjes uit. Als Rogier hem af heeft klimt Rogier van zijn stoel en vertrekt. Aha. Ben je daar? Het klinkt niet onvriendelijk, maar toch is Rogier niet op zijn gemak. Luister!

Balen! Ivan en Eric komen naar hem toe. En? Geschorst van Nederlands! Echt? Eric kijkt Rogier ongelovig aan. Denk je dat ik sta te liegen ofso? Roept Rogier. En in plaats van Nederlands moet ik dan naar De Bruijn. Krijg ik allemaal hele leuke klusjes. O, lekker, vindt Ivan. Wat je lekker noemt, bromt Rogier. Beetje sacho? Nee, ik ben heel vrolijk. Nou goed? Ivan zegt maar niks meer. Rogier kijkt naar Eric. Die ziet er echt uit alsof hij het niet snapt. Echt iets voor hem, de stuud. Heeft'ie ooit wel eens straf gehad?

Zullen we vanmiddag gaan zwemmen? Vraagt Rogier aan Ivan. Oh, best. We hebben toch vrij. Over de repetitie wordt niet meer gepraat. Rogier is er blij om. Gelukkig maar, anders bleef het de hele dag in z'n kop zitten. Die middag rennen Ivan en Rogier naar het diepe. Ivan gaat op de rand van het bad zitten. Koud! Stel je niet zo aan!
Rogier geeft hem een harde duw. Ivan plonst voor over het water in. Rogier ziet hem een poosje later weer opduiken. Sukkel! Ik was bijna verdronken! Rogier schiet in de lach. Wie is hier nou een sukkel!

Hannah kijkt Iris aan. Zullen we naar het zwembad gaan? Goed hoor. In haar hart juicht Hannah. Ze had gehoord hoe Rogier aan Ivan vroeg of hij wilde gaan zwemmen. Heel toevallig zijn zij ook in het zwembad... Ze spreken een tijd af en Hannah gaat vrolijk naar huis.
Opeens moet ze denken aan Michelle. Michelle vindt Rogier ook leuk...

Hannah en Iris rennen naar het bad. Waar zou Rogier zijn? Ja, daar is hij! Zullen we naar het diepe gaan? Ja, zegt Iris, daar heb je ook die hoge duikplank. H, moet je kijken! Daar heb je Rogier! Iris stoot Hannah aan. H ja! Zullen we naar hem toe gaan? Samen met Iris zwemt ze naar Rogier toe. Heej Hannah en Iris, zijn jullie er ook! Wat leuk. Rogier klimt op de kant. Ivan is er ook, zegt hij, maar die ging even van de dui... Dan krijgt Rogier een harde duw in zijn rug. Hij plonst in het water. Als hij weer boven komt kijkt hij recht in het grijnzende gezicht van Ivan. Ivan! Ik verdronk bijna, gek! Tegelijk schieten ze in de lach. Wat is er? Vraagt Iris. Oh... Ivan legt het uit. Nu moeten Iris en Hannah ook lachen. Ik ga van de duikplank, zegt Rogier. Hij klimt uit het bad en rent naar de duikplank.

Weer op school...
Wat moest je doen? Rogier grinnekt. Hij praatte een beetje en ik moet wat irritante klusjes opknappen en ook nog strafwerk schrijven. Oja, morgen hebben we toch weer Nederlands Ivannetje? Ja, hoezo? Morgen krijg ik van De Bruijn die rep nog een keer. De rest van de klas is er bij komen staan. Wie heeft er een goed geheugen vraagt Rogier? Ikke wel, zegt Eric, waarom dan? Weet je die vragen van de rep nog? Hm, een beetje. Ik heb ook wel een goed geheugen, zegt Hannah. Ik weet er nog wel een paar. Rogier lijkt haar niet goed gehoord te hebben. Hij zegt in ieder geval niets terug.

Die avond krijgt Hannah een sms-je van Rogier. Wat waren die vragen? Eric is een stuud. Wil het niet eens zeggen... Ze smst terug: ik kom wel naar je toe. Okee joh! krijgt ze terug. Hannah rent de trap af, trekt haar jas en vertrekt.
Hoi! Ben je er? Nee, ik ben er nog niet, glimlacht ze. Rogier grinnekt. Kom mee. Als Hannah alle vragen heeft opgeschreven zegt Rogier: dankjewel joh, je bent een schat!

De volgende dag zit klas 1H bij Nederlands. De Graaf. Zo jongelui! Ik moet jullie wat laten zien, zegt hij. Het gaat over iemand uit jullie klas. Ik hoop dat jullie hem nooit na doen anders zwaait er wat! Hij pakt een blaadje van zijn bureau. Ze houden hun adem in. Het is een repetitie blaadje. Wat zou er staan?! De eerste 2 vragen zijn gemaakt. Ze waren fout. Daaronder staat dit: Als u nog meer wilt weten belt u me maar op: 0653688105.
ROGIER!


Overzicht verhalen
Informatie & voorwaarden
Home
Aanwezige users:


Niet ingelogdAnno 2012
Pages created by nanny