** the silver brumby - Reader**-----***-----

De storm rukte aan de bomen en maakte een gierend geluid langs de rotsen. De dieren in het bos waren onrustig door de storm en doordat de vogels zeggen dat er een brumby jacht komt. Spirit de mooie zwarte brumby liep onrustig heen en weer zijn lievelings merrie Bella was weg. Bella ging wel vaker weg maar in deze storm heeft hij dat liever niet. Bella draafde door de storm op zoek naar een overhangende rots na uur draven had ze er een daar viel ze uitgeput in slaap. Bella werd wakker er hing mist over de ramskop heen. Bella’s buik deed pijn en ze wist dat haar kindje eraan kwam. Een uur later likte Bella haar goudkleurige veulen af ze noemde haar Misty naar de mist om hun heen. Misty werd wakker en zocht haar moeder die was aan het grazen een eindje verderop Misty hinnikte en haar moeder keep op en hinnikte terug. Misty zette haar benen onder zich en probeerde op te staan maar ze viel ze probeerde het nog een keer dit keer lukte het wel en ze liep rustig stapvoets naar haar moeder toe. En ging lekker drinken.

DE KUDDE


.

Na een week was Misty krachtig genoeg om verder te trekken naar de watervallen waar Bella’s kudde graasde. Bella wou snel weer naar Spirit toe en haar veulen laten zien maar Misty kon nog niet zo snel.
Voor Misty was stapvoets al snel genoeg. Na 3 uur stappen kwamen ze een kudde jongen paarden tegen de leider een lelijke grote vos kwam naar ze toe en begon voor Bella en Misty te dansen. Misty verschool zich bang achter haar moeder. Ze hoorde haar moeder waarschuwend snuiven. Maar de hengst ging door en kreeg van Bella een trap tegen zijn been. Bella en Misty draafden snel weg. Bella draafde maar door terwijl de vos het al lang had opgegeven. Misty kon niet meer en ging stil staan ze ademde moeilijk en haar vacht was kleddernat. Haar moeder kwam al snel naar Misty toe en liet haar drinken en een beetje slapen. Toen de avond viel stopte Bella om te gaan slapen en de volgen de ochtend dan weer verder te trekken.
Toen Misty de volgende ochtend wakker werd lach haar moeder nog te slapen het regende keihard Misty had dorst dus maakte ze haar moeder wakker die een beetje slaperig overeind kwam Misty ging gelijk drinken. Haar moeder ging even lekker grazen terwijl Misty op onderzoek uit ging in de buurt. Misty schrok wat hoorde ze daar nou in de bosjes ze stapte bang achteruit maar ging toch kijken wat erachter de struik zat ze was toch geen watje? Misty stapte langzaam op de struik af opeens sprong er iets uit de struik Misty deinsde bang achterui en hinnikte naar haar moeder die er gelijk aankwam om te kijken wat er was. Misty keek naar het dier voor haar het was een kangoeroe. Toen haar moeder er aan kwam liep ze gelijk naar de kangoeroe toe Sam wat doe jij hier zei ze. Ik kwam de kudde van Spirit tegen en hij vroeg of ik jou wou zoeken zei Sam, waar is Spirit zei haar moeder hier dicht bij volg mij maar zei Sam.
Misty en haar moeder volgde Sam na een kwartier zagen ze de kudde van Spirit grazen. Spirit keek op en hinnikte naar merrie en haar veulen alle merries wouden het veulen zien. Ze vonden Misty een prachtig veulen alle merries en haar moeder gingen grazen en Misty ging naar de andere veulens toe. Misty zag een lief bont veulen staan en liep er naartoe ik ben Misty zei ze hoe heet jij Summer zei ze.
Summer en Misty speelden niet met de andere paarden alleen met elkaar s’ avonds riep Bella haar kind terug om te drinken en te slapen.
De volgende dag gingen Summer en zij op onderzoek uit in het bos zodat ze alles kenden als ze weer eens achtervolgd werden.


DE JACHT

Opeens hoorden Summer en zei overal paarden rennen en hard hinniken hun moeders kwamen er aan gerend en namen hun veulens mee overal zag Misty gekke tweebenige dieren op paarden zitten. Bella zei tegen haar kind Misty zodrek gaan we een bocht om zeg dat even tegen Summer, Misty zei het door nu hinnikte haar moeder en ze scheurden een bocht om. We zijn veilig zei haar moeder.
Wat zijn dat voor dieren mam vroeg Misty dat zijn mensen Misty hun jagen op ons en nemen je dan mee. Kijk uit Misty jou willen ze om je kleur graag hebben. Na een tijdje gingen ze de scheur uit op zoek naar de kudde Bella hinnikte en ze hoorde Spirit een eindje verder hinniken ze waren er al snel. Misty was de eerste die merkte dat er een mens in de buurt was dat zei ze tegen Spirit maar toen sprong het mens uit de bosjes en gooide met een touw naar haar hals toe maar het was mis. En Misty renden keihard weg. De man gooide nog een keer maar dit keer naar een bruine merrie uit hun kudde die kon niet meer op tijd wegkomen en werd gevangen. Alle paarden renden bang weg maar de man vertrok al met Orenda de bruine merrie. Toen alle paarden weer bij elkaar waren vertrok Spirit naar de quambat vlakte daar kwamen niet vaak mensen. Het was een lange reis en ze moesten vaak stoppen omdat de veulens moesten drinken dus bleven ze maar op de hooglanden. Het wed winter maar hier was niet genoeg te eten ze moesten ergens anders heen. Spirit zette s’s ochtends al koers naar de Crackenback. Het werd voor de veulens steeds zwaarder en Spirit werd onrustig hij was nou in het gebied van een andere hengst.
Opeens sprong er een hengst uit de bosjes maar geen jaarlingetje maar een grote sterke volgroeide hengst en hij ging recht op Spirit af.
De hengst was bruin van kleur en zag er sterk en boos uit.
Spirit renden op hem af en zette zijn tanden in de nek van de bruine hengst en zo vechte ze een paar uur de sneeuw was rood van het bloed
Spirit gaf de bruine een harde klap tegen zijn hoofd de bruine verloor zijn evenwicht en viel Spirit pakte zijn kans en schopte het paard tot moes 10 minuten daarna vertrok de kudde en liet een bewegingloos bruin lichaam achter.

GELUK EN VERDRIET


Misty en Summer waren op een zonnige winterdag aan het stoeien met de andere veulens. Toen ze moe was ging ze naar haar moeder toe en ging ze samen met haar grazen want ze wist dat het snel voorbij zou zijn haar moeder was al oud en zou binnenkort afscheid nemen en Misty wist dat het vandaag zou zijn Summers moeder was al een paar dagen eerder gestorven na een tijdje kwam Bella naar Misty toe knuffelde haar even en liep weg. Misty liep naar Summer toe en samen gingen ze het bos in weg van de kudde ze wouden samen rondzwerven ze galoppeerde over de velde heen en stoeiden met elkaar en ze vertrokken naar de quambat daar waren meer jonge paarden eindelijk daar zagen ze een kudde eenjarige paarden staan onder leiding van een mooie grijze hengst blue heten die hengst hij kwam hun al begroeten en hij zag de mooie goudkleurige merrie en de mooie bonte. Ze bleven een paar dagen bij de kudde van blue Misty wou weer veder trekken maar Summer wou bij blue blijven dus ging Misty alleen veder ze speelde onder de bomen en met jonge paarde die ze tegen kwam. Na een tijdje kwam ze de kudde van Spirit tegen hij begroete haar vrolijk en ze zag dat er geen jaarlingen meer bij liepen alleen maar merries en pas geboren veulens. Waar is Summer vroeg Spirit bij een jaarling blue en zijn kudde zei Misty.
Misty trok weer veder naar de watervallen waar e een kudde paarden zag staan onder leiding van een mooie zwarte hengst Shamrock
Hij hinnikte tegen haar als begroeting en snuifde in haar neusgaten. Samen renden ze het hele veld over want ze hadden elkaar eindelijk gevonden.


Overzicht verhalen
Informatie & voorwaarden
Home
Aanwezige users:


Niet ingelogdAnno 2012
Pages created by nanny