Boekje

** Een blog over het schrijven van verhalen en boeken **

Nanine Kamp
BoekjeArchieven

Archief 2010
Archief 2009
Archief 2008
Archief 2007


RSS feed
Atom feed
Home


Nanine Kamp
Twijfels
(11 Aug 2008, 14:28:41)

De afgelopen weken heb ik door vakantie-drukte weinig kunnen schrijven. En eigenlijk heb ik het ook niet zo gemist: De twijfels hadden de bovenhand. De afgelopen tijd vond ik het steeds heel moeilijk om weer een nieuw stuk aan mijn verhaal toe te voegen. Omdat ik niet wist waar ik het verhaal heen wilde sturen. Omdat ik geen flauw idee had wat het verhaal zou moeten worden. Ik troostte mijzelf en schreef stukjes over het hier en nu. Dat ging mij goed af: gewoon een beetje babbelen over wat de personen nu deden. Maar of dat nou zo goed was? Of daarmee een interessant verhaal kwam?
Vandaag, na lange tijd niets geschreven te hebben, ben ik voorzichtig toch maar weer verder gegaan. En wat bleek? Ik had het kennelijk te pakken vandaag. Ik was weer helemaal enthousiast. En iedeeŽn voor het 'Grote Geheel' kwamen vanzelf: 'Zal ik het zo doen? Nee wacht, ik ga het zo doen.'
IdeeŽn voor het 'Grote Geheel' komen vanzelf, in de tijd tussen twee schrijfbeurten door. Dat wist ik al. Maar de afgelopen maanden bleven ze gewoon weg. Ik schreef, ik vergat het verhaal, en de week daarop zat ik er kermend naar te kijken. Hoe nu verder? Ik had er niet over nagedacht, en ik wist het niet. De afgelopen weken heb ik serieus het idee gehad dat ik het 'kwijt' was. Dat schrijven nooit meer wat zou worden. Maar vandaag was het er weer. En het was leuk. En dan denk ik: 'Er is niets magisch aan. Het wordt vanzelf wel gestimuleerd. Gewoon schrijven.'
Hopelijk blijven de twijfels nu weg.

(Vorig stukje: E-books en uiterlijk vertoon.)Reacties:

T.A.P., 28 Aug 2008, 18:21:15
Een heel herkenbaar verhaal! Ik merk zelf ook dat hoe meer tijd er tussen het schrijven zit, hoe meer ik ga twijfelen. Ik raak dan ook vaak 'uit' het verhaal.

Ik heb je blog via Google gevonden (ik zocht naar schrijver blogs) en ik denk dat ik het ga bijhouden. :) Mocht je nieuwsgierig zijn, ik hou met drie schrijversvrienden ook een blog bij: http://nusa-online.nl


Nanine, 28 Aug 2008, 18:36:53
Wat leuk! Ik heb jullie site aan de links toegevoegd.


T.A.P., 14 Sep 2008, 20:52:08
Bedankt voor de link! Helaas was onze site de afgelopen week uit de lucht, maar ik heb 'm vandaag weer online kunnen krijgen. Ik heb woensdag nog op je reactie (http://www.nusa-online.nl/wordpress/?p=170#comments) gereageerd. :)


Nanine, 14 Sep 2008, 21:30:03
Ik zag het! Ik was nieuwsgierig naar de reactie op mijn reactie op jullie blog, en steeds maar proberen of de site er weer was. Goed dat hij weer online is!Schrijf uw reactie!
Naam:


Mail-adres (niet verplicht):


Links

Schrijf je eigen Biografie!
- aan de hand van 100 vragen
- plaats er foto's bij
- onbeperkt veranderen of aanpassen
- zichtbaar voor andere of onzichtbaar, wat jij wil!


Brieven aan niemand anders.
Deze blog heeft tot doel om het met de hand schrijven van brieven te populariseren.

NaNoWriMo? | National Novel Writing Month
Jaarlijks terugkerend evenement in November om een boek te schrijven.

Leerwiki.nl
Vind je het leuk om te schrijven, en er ook nog wat mee te verdienen, meld je aan op leerwiki.nl. Je wordt super goed geholpen, en het is hardstikke gezellig!

De site voor uw verhalen en gedichten voor BelgiŽ en Nederla
Druk-bezochte site waarop je je verhalen kunt plaatsen. Ook is er een forum, en een workshop.


Meer links...
Nieuwe link:


Anno 2008
Pages created by nanny