Boekje

** Een blog over het schrijven van verhalen en boeken **

Nanine Kamp
BoekjeArchieven

Archief 2010
Archief 2009
Archief 2008
Archief 2007


RSS feed
Atom feed
Home


Nanine Kamp
Actie in een verhaal.
(30 Jul 2007, 14:36:00)

Ik ben bezig met mijn boek 'Gezocht!', en daarin zitten een aantal actie-scenes. Het probleem dat ik daarme heb, is dat deze actie-scenes altijd veel te snel zijn afgelopen! Ik zal hieronder een van de scenes citeren:

Maar toen gebeurde het weer! Ik was in een kleine supermarkt, toen opeens die ruwe mannen de zaak binnen kwamen. Echt ruwe mannen. En ze kwamen binnen met een houding die niet veel goeds voorspelde. Iedereen hield zijn adem in. De drie mannen keken zoekend de zaak rond. Een van hen zag mij staan. Hij trok zijn makker naast hem aan zijn mouw en wees naar mij.
Toen ging het alarm af!
De winkeleigenaar had eindelijk het knopje van het alarm gevonden en had erop gedrukt. Ineens was het in de winkel een lawaai van jewelste. Iedereen kwam in beweging. Mensen begonnen te rennen, en ik rende mee.
Hoe ik buiten ben gekomen, weet ik niet meer. Maar opeens was ik buiten. Ik geloof dat de mannen niet wisten waar ik was, maar toch was ik bang. Hijgend rende ik door de straatjes. Er was niemand die achter mij aankwam, maar ik voelde me zo bedreigd! Ik wilde weg, ontkomen! En dus rende ik maar voort.
Pas een hele tijd later durfde ik stil te staan. Ik kon ook niet meer. Ik hijgde en was uitgeput. Ik was op een pleintje gekomen. Er stonden bankjes onder grote bomen. Ik liet me op een van de bankjes vallen, en hijgde zwaar na


De tekst leest snel. Als echte actie. Maar daardoor is de tekst snel klaar. Ook leest de lezer hier sneller dan bij enig andere tekst, waardoor het gevaar is dat de actie niet blijft hangen. En dat is jammer. De impact is daardoor veel minder groot dan wat ik ermee had willen bereiken. Ik heb de oplossing nog niet gevonden. Meer actie toevoegen? Ervoor zorgen dat er meer gebeurt, zodat de actie langer duurt? Je concentreren op wat de hoofdpersoon voelt?

(Vorig stukje: Het gevoel van schrijven.)Reacties:

Blackbird52, 16 Apr 2008, 12:00:22
Hoi Nanine.

Leest snel, maar schrijft het nu ook snel?
Dit is een goed en spannend stukje! Wat zou de afloop zijn en het belangrijkste.... je ziet in fantasie de handelingen van de winkelier, het rennen!
Goed stukje.
Nanine Kamp, 21 Apr 2008, 15:45:43
Hallo Blackbird.

Dank je wel! Wat bedoel je eigenlijk met 'schrijft het nu ook snel'?Schrijf uw reactie!
Naam:


Mail-adres (niet verplicht):


Links

Schrijf je eigen Biografie!
- aan de hand van 100 vragen
- plaats er foto's bij
- onbeperkt veranderen of aanpassen
- zichtbaar voor andere of onzichtbaar, wat jij wil!


Brieven aan niemand anders.
Deze blog heeft tot doel om het met de hand schrijven van brieven te populariseren.

NaNoWriMo? | National Novel Writing Month
Jaarlijks terugkerend evenement in November om een boek te schrijven.

Leerwiki.nl
Vind je het leuk om te schrijven, en er ook nog wat mee te verdienen, meld je aan op leerwiki.nl. Je wordt super goed geholpen, en het is hardstikke gezellig!

De site voor uw verhalen en gedichten voor BelgiŽ en Nederla
Druk-bezochte site waarop je je verhalen kunt plaatsen. Ook is er een forum, en een workshop.


Meer links...
Nieuwe link:


Anno 2008
Pages created by nanny