Boekje

** Een blog over het schrijven van verhalen en boeken **

Nanine Kamp
BoekjeArchieven

Archief 2010
Archief 2009
Archief 2008
Archief 2007


RSS feed
Atom feed
Home


Nanine Kamp
Afstand
(20 Aug 2007, 17:51:00)

Ik ben een Duits boek 'Der Kampf um die Kistenburg' aan het lezen. Ik ben nog maar aan het begin, maar het boek lijkt mij interessant.

Het gaat om een aantal kinderen die van oude kisten een heel gebouw hebben gebouwd. Vol met geheime gangen, en samenkomstruimtes. Natuurlijk zijn er andere kinderen die hier jaloers op zijn, dus de 'Kistenburg' moet altijd goed verdedigd worden. Zo te zien aan de titel zal er nog wat om deze burcht worden gevochten.
Het boek begin met een heel lang hoofdstuk, waarin een van de heersers van de burcht op de uitkijk zit. Beschrijvingen van wat de hoofdpersoon ziet worden afgewisseld met beschrijving van de kinderen: wie wie is, en hoe de verhoudingen binnen de club zijn.

Ik vond dit hoofdstuk erg moeilijk te lezen. En dat kwam voornamelijk door de afstandelijke stijl waarin het geschreven was. De jongen zit daar maar op zijn uitkijkpost. En alles gebeurt buiten hem om. Een stukje:

Maar nu was er geen mens te ontdekken. Alleen het lawaai van de kleine kinderen, die onzichtbaar onder de vierde kistenlaag speelden, schalde omhoog naar de eenzame hoogte van de wachtpost.

Uit dit soort stukjes spreekt een afstanderlijkheid, die bij mij al gauw tot gevoelens van eenzaamheid leidt. Het maakt dat ik het niet prettig vind verder te lezen. Ik vind de hoofdpersoon dan vervelend. Dan denk ik al gauw: 'Kom op, doe mee aan het leven'.

Liever heb ik boeken waarin mensen met elkaar in contact zijn. Met elkaar praten. Waar interactie is. Er spreekt dan een levenslust uit die voor mij veel aantrekkelijker is.

Ik vond het jammer dat juist het eerste hoofdstuk van dit boek op deze manier geschreven was. Ik denk dat veel mensen het boek nu wegleggen, voordat ze aan het echte verhaal toekomen. Ik zou het zelf anders hebben gedaan.(Vorig stukje: Even tussendoor)Reacties:


Schrijf uw reactie!
Naam:


Mail-adres (niet verplicht):


Links

Schrijf je eigen Biografie!
- aan de hand van 100 vragen
- plaats er foto's bij
- onbeperkt veranderen of aanpassen
- zichtbaar voor andere of onzichtbaar, wat jij wil!


Brieven aan niemand anders.
Deze blog heeft tot doel om het met de hand schrijven van brieven te populariseren.

NaNoWriMo? | National Novel Writing Month
Jaarlijks terugkerend evenement in November om een boek te schrijven.

Leerwiki.nl
Vind je het leuk om te schrijven, en er ook nog wat mee te verdienen, meld je aan op leerwiki.nl. Je wordt super goed geholpen, en het is hardstikke gezellig!

De site voor uw verhalen en gedichten voor BelgiŽ en Nederla
Druk-bezochte site waarop je je verhalen kunt plaatsen. Ook is er een forum, en een workshop.


Meer links...
Nieuwe link:


Anno 2008
Pages created by nanny