Boekje

** Een blog over het schrijven van verhalen en boeken **

Nanine Kamp
BoekjeArchieven

Archief 2010
Archief 2009
Archief 2008
Archief 2007


RSS feed
Atom feed
Home


Nanine Kamp
Ook schrijven moet je oefenen.
(2 Feb 2008, 13:49:22)

Gisteren heb ik gekeken naar het programma 'Dancing Queen'. Goh, wat lijkt dat programma op Idols. En net als bij Idols zag je ook daar weer een hoop mensen denken dat ze het konden, maar die er totaal niets van bakten. Omdat 'Dancing Queen' hetzelfde concept als Idols heeft, zette me dat aan het denken: Hoe zou het zijn als er ook zo'n programma voor 'Schrijven' zou zijn? Hoe zou ik daar uit komen? En wat zou je moeten doen om er niet gedesillusioneerd uit te komen? Ik vond de volgende punten:
Ik denk dat het belangrijkste is om open te staan voor kritiek. Kritiek is altijd een advies voor de goede richting. Daarom moet je kritiek ter harte nemen, het serieus overwegen (is het relevant?); en als het relevant is, er wat mee doen.
Een tweede belangrijke punt is, denk ik, dat je je vaardigheden moet laten groeien. Zeker gisteren bij 'Dancing Queen' waren het vooral de mensen bij wie je kon zien dat ze veel aan hun dansen hadden gewerkt, die door gingen. Het is daarom van belang, dat je nu al met schrijven begint. Wacht niet tot je dat brillante idee voor je meesterwerk hebt. Ga gewoon aan de slag. Goed of niet goed. Wees er vooral mee bezig.
Wat denk ik, tenslotte, ook heel goed is, is om met het werk van anderen te werken. Door te kijken naar het werk van anderen, krijg je ideeen hoe je bepaalde zaken kan aanpakken. En wordt je 'gereedschapskist' uitgebreider.

Onlangs stuitte ik op de site http://www.basicpublishing.nl (zie ook de linksection). Hier kun je je verhalen naar toe sturen, en ook de verhalen van anderen beoordelen. Ik denk nu dat je op deze site veel oefening kunt krijgen, wat nuttig voor je schrijven is. Ik heb me voorgenomen hier actiever te worden. Hopelijk lukt het me mijn voornemen uit te voeren!


(Vorig stukje: Opbouwen van spanning)Reacties:


Schrijf uw reactie!
Naam:


Mail-adres (niet verplicht):


Links

Schrijf je eigen Biografie!
- aan de hand van 100 vragen
- plaats er foto's bij
- onbeperkt veranderen of aanpassen
- zichtbaar voor andere of onzichtbaar, wat jij wil!


Brieven aan niemand anders.
Deze blog heeft tot doel om het met de hand schrijven van brieven te populariseren.

NaNoWriMo? | National Novel Writing Month
Jaarlijks terugkerend evenement in November om een boek te schrijven.

Leerwiki.nl
Vind je het leuk om te schrijven, en er ook nog wat mee te verdienen, meld je aan op leerwiki.nl. Je wordt super goed geholpen, en het is hardstikke gezellig!

De site voor uw verhalen en gedichten voor BelgiŽ en Nederla
Druk-bezochte site waarop je je verhalen kunt plaatsen. Ook is er een forum, en een workshop.


Meer links...
Nieuwe link:


Anno 2008
Pages created by nanny